Formålet med netværket NATURKØD er at øge kompetencerne hos deltagerne i forhold til at udnytte de særlige karakteristika, der er ved kød produceret på naturarealer. Det kan være smags- og sundhedsmæssige karakteristika, men der vil også være fokus på at uddanne deltagerne i at lave nye udskæringer, som kan afsættes til en højere pris end for nuværende. Dermed imødekommer projektet konkrete udfordringer og behov hos lokale slagtemestre og andre mindre fødevarevirksomheder, der forarbejder (okse)kød fra naturarealer.
Deltagernes kompetencer øges dels ved erfaringsudveksling indenfor netværket, dels ved tilførsel af ny viden fra de øvrige arbejdspakker i projektet. Det er målet, at styrke netværket med henblik på de udfordringer, der ligger i at få udbredt kendskabet til og udbredelsen af kød fra naturarealer. Aktiviteterne skal forbedre deltagernes kompetencer, så de bliver bedre til at produktudvikle og afsætte naturkød til detailhandlen og forbrugeren.
Smag på Landskabet nyhedsbrev
Nr. 5 - marts 2014
Bliv medlem af foreningen Smag på Landskabet
Folder med opfordring om at blive medlem af foreningen
Kød fra kvæg, der plejer naturen, er sundere og smager ”vildt”
Artikel fra Fødevaremagasinet, marts 2014
Kødets kvalitet påvirkes af det dyrene æder
Smag på Landskabet 2014
Giv oksekødet den bedste tilberedning
Smag på Landskabet inviterer til udviklingsworkshop med fokus på nye metoder til tilberedning og produktudvikling af naturplejekød.
Opskrift med naturkød: Martins tyndsteg
Tyndsteg med ærtepure, brændte porrer og friterede svampe.
Opskrift med naturkød: Flemmings roastbeef
Roastbeef stegt ved lav temperatur med rødbedemos, kartoffel og råmarinerede bolsjebeder.
Opskrift med naturkød: Troels' tykkam
Tykkam med grov ærtepure, smørstegte rodfrugter og sauce med bøgehatte - krydret med tangsalt og pyntet med fuglegræs.
Opskrift med naturkød: Toves bovsteg
Braiseret oksebov med tang, ramsløg skorzonerødder og syltede rødløg.
Opskrifter med naturkød
Kød produceret på naturarealer har nogle særlige karakteristika - blandt andet med hensyn til smag.
Naturplejere lærte nyt om kød og afsætning
Kødkvægsholdere har stor mulighed for at påvirke kødets kvalitet – både før og efter slagtning. Det var et af budskaberne, da Smag på Landskabet holdt seminar for folk, der beskæftiger sig professionelt med kød fra dyr på naturarealer.
Ny forening skal fremme naturpleje og afsætning af naturkød
Projekt Smag på Landskabet danner nu en forening for landmænd, gårdbutiksejere, slagtere, restauratører m.fl. til fælles afsætning og markedsføring af naturkød. Tag med til stiftende generalforsamling.
Ny forening tager hånd om værdifuld dansk natur
Overvældende interesse, da foreningen Smag på Landskabet blev til ved en stiftende generalforsamling på Sabro Kro i går. Stærk bestyrelse valgt.
Lækre opskrifter med kød fra dyr på naturarealer
Prøv de nye lækre opskrifter med kød fra dyr på naturarealer, kreeret af kokke og restauratører med passion for gode lokale råvarer.
Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning
Få viden om hvilke særlige egenskaber, kød fra kvæg på naturarealer har og få inspiration til at afsætte det. Projekt Smag på Landskabet inviterer til gratis seminar.
Ny forening for naturplejere skal fremme afsætning af naturkød
Artikel fra Magasinet Kødkvæg, august 2014
Ny internetbutik gør det nemmere at afsætte niche-fødevarer
Freshfoodpeople.dk gør det nemmere for producenter med fokus på naturpleje at sælge deres produkter – og nemmere for forbrugerne at købe dem.
Nyhedsbrev nr. 1 – Forening Smag på Landskabet
Nyhedsbrev med resultater og aktiviteter i foreningen Smag på Landskabet.
Bliv medlem af foreningen Smag på Landskabet
Foreningen Smag på Landskabet tilbyder forskellige typer af medlemskab afhængigt af, om man fx er landmand med naturpleje – eller blot menig naturelsker.
Nyhedsbrev nr. 2 – Forening Smag på Landskabet
Nyhedsbrev med resultater og aktiviteter i foreningen Smag på Landskabet.
Naturelsker og forretningsmand ny formand for Smag på Landskabet
Direktør i Fresh food People, Christian Christensen er nyvalgt formand for foreningen Smag på Landskabet. En ildsjæl, der brænder for målet om at styrke den danske natur - og har kompetencer til at nå det.
Smag på Landskabet på Facebook
Facebookside
Giv oksekødet den bedste tilberedning - kursus
Videncenter for fødevareudvikling, marts 2014
Workshop om afsætning af naturkød
Videncenter for fødevareudvikling, januar 2014
Lær nyt om kød og få inspiration til afsætning
Videncenter for fødevareudvikling, juni 2014
Smag på Landskabet.dk
Websitet for projekt Smag på Landskabet
Kødkvalitet og smagen af naturkød
Indlæg på seminar på Foulum den 10. juni 2014
Smag på Landskabet nyhedsbrev
Nr. 6 - marts 2014
Smag på Landskabet nyhedsbrev
Nr. 7 - marts 2014
Værdikæde - Smag på Landskabet
Illustration af værdikæden fra græsning til tilberedning
Smag på Landskabet indlæg
Seminar den 10. juni 2014, Foulum
Rapport om fødevarenetværket Smag på landskabet
Endelig version - 24. nobember 2014