Smag på Landskabet - Naturkød fra naturaraler - Netværk

Smag på Landskabet - Naturkød fra naturaraler - Netværk
Projektansvarlig

Formålet med netværket NATURKØD er at øge kompetencerne hos deltagerne i forhold til at udnytte de særlige karakteristika, der er ved kød produceret på naturarealer. Det kan være smags- og sundhedsmæssige karakteristika, men der vil også være fokus på at uddanne deltagerne i at lave nye udskæringer, som kan afsættes til en højere pris end for nuværende. Dermed imødekommer projektet konkrete udfordringer og behov hos lokale slagtemestre og andre mindre fødevarevirksomheder, der forarbejder (okse)kød fra naturarealer.

Deltagernes kompetencer øges dels ved erfaringsudveksling indenfor netværket, dels ved tilførsel af ny viden fra de øvrige arbejdspakker i projektet. Det er målet, at styrke netværket med henblik på de udfordringer, der ligger i at få udbredt kendskabet til og udbredelsen af kød fra naturarealer. Aktiviteterne skal forbedre deltagernes kompetencer, så de bliver bedre til at produktudvikle og afsætte naturkød til detailhandlen og forbrugeren.

Smag på Landskabet nyhedsbrev

Nr. 5 - marts 2014

Bliv medlem af foreningen Smag på Landskabet

Folder med opfordring om at blive medlem af foreningen

Kød fra kvæg, der plejer naturen, er sundere og smager ”vildt”

Artikel fra Fødevaremagasinet, marts 2014

Kødets kvalitet påvirkes af det dyrene æder

Smag på Landskabet 2014

Giv oksekødet den bedste tilberedning

Smag på Landskabet inviterer til udviklingsworkshop med fokus på nye metoder til tilberedning og produktudvikling af naturplejekød.

Opskrift med naturkød: Martins tyndsteg

Tyndsteg med ærtepure, brændte porrer og friterede svampe.

Opskrift med naturkød: Flemmings roastbeef

Roastbeef stegt ved lav temperatur med rødbedemos, kartoffel og råmarinerede bolsjebeder.

Opskrift med naturkød: Troels' tykkam

Tykkam med grov ærtepure, smørstegte rodfrugter og sauce med bøgehatte - krydret med tangsalt og pyntet med fuglegræs.

Opskrift med naturkød: Toves bovsteg

Braiseret oksebov med tang, ramsløg skorzonerødder og syltede rødløg.

Opskrifter med naturkød

Kød produceret på naturarealer har nogle særlige karakteristika - blandt andet med hensyn til smag.

Naturplejere lærte nyt om kød og afsætning

Kødkvægsholdere har stor mulighed for at påvirke kødets kvalitet – både før og efter slagtning. Det var et af budskaberne, da Smag på Landskabet holdt seminar for folk, der beskæftiger sig professionelt med kød fra dyr på naturarealer.

Ny forening skal fremme naturpleje og afsætning af naturkød

Projekt Smag på Landskabet danner nu en forening for landmænd, gårdbutiksejere, slagtere, restauratører m.fl. til fælles afsætning og markedsføring af naturkød. Tag med til stiftende generalforsamling.

Ny forening tager hånd om værdifuld dansk natur

Overvældende interesse, da foreningen Smag på Landskabet blev til ved en stiftende generalforsamling på Sabro Kro i går. Stærk bestyrelse valgt.

Lækre opskrifter med kød fra dyr på naturarealer

Prøv de nye lækre opskrifter med kød fra dyr på naturarealer, kreeret af kokke og restauratører med passion for gode lokale råvarer.

Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning

Få viden om hvilke særlige egenskaber, kød fra kvæg på naturarealer har og få inspiration til at afsætte det. Projekt Smag på Landskabet inviterer til gratis seminar.

Ny forening for naturplejere skal fremme afsætning af naturkød

Artikel fra Magasinet Kødkvæg, august 2014

Ny internetbutik gør det nemmere at afsætte niche-fødevarer

Freshfoodpeople.dk gør det nemmere for producenter med fokus på naturpleje at sælge deres produkter – og nemmere for forbrugerne at købe dem.

Nyhedsbrev nr. 1 – Forening Smag på Landskabet

Nyhedsbrev med resultater og aktiviteter i foreningen Smag på Landskabet.

Bliv medlem af foreningen Smag på Landskabet

Foreningen Smag på Landskabet tilbyder forskellige typer af medlemskab afhængigt af, om man fx er landmand med naturpleje – eller blot menig naturelsker.

Nyhedsbrev nr. 2 – Forening Smag på Landskabet

Nyhedsbrev med resultater og aktiviteter i foreningen Smag på Landskabet.

Naturelsker og forretningsmand ny formand for Smag på Landskabet

Direktør i Fresh food People, Christian Christensen er nyvalgt formand for foreningen Smag på Landskabet. En ildsjæl, der brænder for målet om at styrke den danske natur - og har kompetencer til at nå det.

Smag på Landskabet på Facebook

Facebookside

Giv oksekødet den bedste tilberedning - kursus

Videncenter for fødevareudvikling, marts 2014

Workshop om afsætning af naturkød

Videncenter for fødevareudvikling, januar 2014

Lær nyt om kød og få inspiration til afsætning

Videncenter for fødevareudvikling, juni 2014

Smag på Landskabet.dk

Websitet for projekt Smag på Landskabet

Kødkvalitet og smagen af naturkød

Indlæg på seminar på Foulum den 10. juni 2014

Smag på Landskabet nyhedsbrev

Nr. 6 - marts 2014

Smag på Landskabet nyhedsbrev

Nr. 7 - marts 2014

Værdikæde - Smag på Landskabet

Illustration af værdikæden fra græsning til tilberedning

Smag på Landskabet indlæg

Seminar den 10. juni 2014, Foulum

Rapport om fødevarenetværket Smag på landskabet

Endelig version - 24. nobember 2014